Nac tavarg Histeros o la ciutat histèrica

Aquest és el títol guanyador del tercer certàmen Sant Jordi de Cal Gravat 2011. L’autor, Jaume Piquet, escriptor, psicòleg i teraputa morfoanalista, en aquesta ocassió ens deixa perplexos davant d’un enorme ventall de propossicions innabastables en la seva totalitat. Sembla com si la narració no hagi d’esdevenir plena fins que el lector l’acabi d’omplir donant-li un sentiment personal.

Fragment:

El temps no es comptabilitza en minuts, ni en hores, ni tan sols en dies o setmanes… Sinó en instants eterns… Moments on la seva exquisida sensibilitat, porosa com una esponja, viu un èxtasi místic, més fora que dins el temps ordinari. Deu segons d’eternitat equivalen a sis anys de vida terrenal… Un segon de comunicació angelical son similars a vint-i-cinc anys; un poema que faci posar la pell de gallina és igual a tres mesos de vida pedrestre. En el frontispici de la muralla de la ciutat hi ha un còmput que calcula, fil per randa, aquestes equivalències.

Si per exemple vas pel carrer i preguntes quina hora és, et miren com si fossis imbècil i et diuen que el temps és etern, com si fos una obvietat. I demanar l’ hora, una pregunta inadequada.

Histeros es una ciutat però amb el temps t’acabes adonant que és una societat secreta. Com la màfia xinesa no es veu, ningú no la coneix però tothom sap que hi és. Aquesta discreció invisible és la causa de la seva pervivència però també de la fascinació que provoca.

Jaume Piquet

Link al conte sencer: Nac tavarg Histeros o la ciutat histèrica

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s